Повернутися до новин

Поради щодо використання кондиціонера влітку.

Літній сезон в самому розпалі. І не зайвим буде нагадати, як оптимізувати роботу вашого кондиціонера для комфортної та енергозберігаючої експлуатації.

Ми підготували декілька корисних порад для вашого кондиціонера.


ПОРАДА 1. Налаштуйте жалюзі кондиціонера в положенні «вгору» під час режиму «охолодження»

Під час режиму «охолодження» -  холодне повітря має тенденцію опускатись донизу, створюючи ефект стратифікації. Це може призводити до переохолодження нижніх зон і нерівномірного розподілу температури.

Щоб уникнути цього, рекомендується налаштувати жалюзі кондиціонера в положенні «вгору» під час роботи кондиціонера на охолодження. Це дозволить рівномірно розподілити потік холодного повітря у приміщенні і запобігти переохолодженню нижніх повітряних зон в приміщенні.

ПОРАДА 2. Рекомендована температура кондиціонера

Рекомендується, щоб температура при роботі на охолодження була в діапазоні +25…+28°C. Температура в цьому діапазоні є оптимальною і комфортною для організму людини, а також зменшує ризик застуди під час роботи кондиціонера.

Не встановлюйте низьку температуру охолодження аби уникнути переохолодження під час роботи кондиціонера. Різниця зовнішньої та внутрішньої температури має бути не вище 7°C.


ПОРАДА 3. Рівень вологості є важливим у спекотну погоду

У спекотну погоду, вологість може суттєво впливати на сприйняття температури. Висока вологість (близько 80%)-  може зробити температуру ще більш незносною.

Увімкніть функцію «осушення», щоб зменшити вологість у приміщенні – це надасть відчуття свіжості у вашій оселі.

Фактично, кондиціонер осушує повітря одночасно з охолодженням. Але рівень вологості має бути у нормі комфорту, тому важливо не пересушувати і не надто зволожувати повітря, а тримати рівень вологості в діапазоні 40-60%.

Використовуйте додаткові функції зволоження або осушення, щоб утримувати необхідний рівень вологості в приміщенні в діапазоні 40-60%.


ПОРАДА 4. Встановіть таймер сну

Якщо ви звикли використовувати кондиціонер під час сну, рекомендується встановити таймер сну або використовувати функцію "Sleep". Таймер сну дозволить вимкнути кондиціонер автоматично через заданий час після включення, забезпечуючи економію енергії. Функція "Sleep" автоматично регулює температуру та об'єм повітря відповідно до змін температури вашого тіла під час сну, забезпечуючи комфортний сон.

Використовуючи таймер сну або функцію "Sleep" – ви можете насолоджуватися комфортним сном під час використання кондиціонера, забезпечуючи економію енергії та оптимальні умови для вашого тіла.


ПОРАДА 5. Часте вмикання/вимкнення живлення кондиціонера призводить до більшого споживання електроенергії

Часті вмикання/вимкнення кондиціонера легко зношують компресор, скорочують термін служби та збільшують споживання електроенергії. Правильний спосіб експлуатації кондиціонера - налаштування кондиціонера на режим сильного потоку повітря під час запуску, щоб якомога швидше охолодити приміщення. Коли температура в приміщенні буде комфортною – перейдіть до середнього та низького рівня швидкості потоку повітря, щоб зменшити споживання енергії.


ПОРАДА 6. Очищення і обслуговування кондиціонера

Регулярний сервіс кондиціонера кваліфікованими спеціалістами унеможливить акумуляцію бактерій, які викликають кашель, призводять до захворювання та зумовлюють поширенню грибка і сторонніх запахів. Регулярне очищення або заміна фільтрів кондиціонера допоможе забезпечити його ефективну роботу і підтримувати чисте повітря в приміщенні.


Сервісний центр Cooper&Hunter завжди до ваших послуг: